AdobeStock_352217571.jpeg

OPTIMALISERING

- ALT DU TRENGER Å VITE

OPTIMALISERING - NÅR DU VIL YTE

LITT EKSTRA

OPTIMALISERING

Betyr å endre eller modifisere den programmerbare «read only memory»-chippen i kjøretøyets elektroniske styreenhet (ECU) for å oppnå økt ytelse, enten det er mer kraft, renere utslipp, eller bedre drivstoffeffektivitet.
Dette ble gjort med motorer på 1980- og 1990-tallet. I dag kan begrepet chiptuning være misvisende siden det også innebærer ECU-tuning som ikke involverer å bytte brikken.

ANDRE GRUNNER

For å endre den elektroniske styreenhetens map er hvis det er motor-, inntak- eller eksosmodifikasjoner utført på kjøretøyet. Disse «bolt-on» modifikasjoner endre måten motorens karakteristikk, som ofte krever justering av luft og drivstofftilførsel. Uten justering av disse parameterne vil du ikke få maksimalt ut av modifikasjonene og motor kan virke «sur».

MODERNE

Elektroniske styringsenheter kan enkelt programmere gjennom diagnosekontakten. Denne fremgangsmåten gjør hele prosessen med optimalisering veldig enkelt.

Kjøretøy med turbo kan ha det ønskede og tillatte ladetrykket øket. Disse programmene vanligvis har mest effekt når turbo er montert en lavtrykks turbo som forlater den mest rom for forbedring.

BOOK TIME

BESTILLE TIME FOR OPTIMALISERING AV DIN BIL?

FAQ OM OPTIMALISERING

Hvor mye kan jeg øke effekten med?

Dette er avhengig av hvilke type motor du har. På biler med turbo er 20 - 25% økning vanlig. 
Du kan optimalisere en bil uten turbo, men effektøkningen blir da lavere - ca. 5 - 7% effektøkning.  

1.

Hvor lang tid tar en omprogrammering?

Ved OBD-tuning bruker vi normalt ca. 2 timer. 

3.

Kan kjøretøyet settes orginal igjen?

Ja, vi lagrer alltid original software fra bilen, dermed er det bare å kontakte oss derfor du vil sette bilen original igjen.

5.

Er det driftssikkert?

Ja! Dette avhenger selvsagt på motorens tilstand. Viktige servicepunkter er oljeskift på motor og evt. automatkasse. By1 Tuning leverer skreddersydd software til hvert enkelt kjøretøy.

2.

Jeg har automat, kan jeg optimalisere bilen da?

Ja, ved optimalisering av biler med automatkasser er det nødvendig med en momentbegrensning. Vi har oversikt over hva de fleste automatkasser tåler og skreddersyr dermed software deretter. I de aller fleste tilfeller vil automatkassen gire mye finere og ikke jage slik de gjør orginalt.

4.

Leverer dere "Custom Map" til min bil?

Ja, det kan vi. Kontakt oss for mer info. Send gjerne info om hva som er gjort og hvilke deler som er byttet.

6.

Dronningensgate 69     

8514 Narvik

Tlf; +47 96 94 59 00      

www.by1bilpleie.no     

post@by1bilpleie.no

By1 Bilpleie Narvik
  • Facebook
  • Instagram
© Copyright By1 Bilpleie 2021

VÅRE TJENESTER

Design & hosting by Mohn Lights