top of page
AdobeStock_87149180.jpeg

HOS OSS FÅR DU OPTIMALISERT BILEN DIN

HVA ER TUNING/OPTIMALISERING?

Tuning eller optimalisering som det også heter gjør at bilen din yter det beste den kan. Hver bil blir tunet til det mest optimale innen for trygge rammer.

ECO TUNING

Lavere drifstofforbruk og bedre moment. Mindre motorbelastning.

CUSTOM TUNING

Tuning av bil kan gi deg opp til 30% bedre ytelse. Det er også mulig med flere add-ons.

RASK INSTALLERING

Med effektivt og profesjonelt utstyr greier vi å installere tuningen på bare 2 timer.

HVA ER TUNING?

Tuning er når man går inn i hjernen på bilen og optimalisere innstillingene for bedre ytelse.

Så fordelen med data tuning i forhold til f.eks chip tuning er at man ikke gjøre noen fysiske inngrep på bilen. Dette at alt er gjennom data betyr også at det er lett å ta tilbake innstillingene slik de var orginalt, om ønskelig.

SLIK SPARER DU DRIVSTOFF

Er det en ting vi alle ønsker så er det jo å bruke minst mulig drivstoff, samtidig som vi har størst mulig motor med best mulig ytelse. Om du tuner bilen din vil du få både flere hestekrefter og spare drivstoff! 

Normalt vil man jo bruke mer drivstoff med flere hestekrefter.

Grunnen til at du bruker mindre drivstoff er fordi motoren blir mer effektiv. Det betyr at den kan yte mer uten at den bruker mye mer drivstoff. Så tuner du bilen din og kjører som vanlig vil du faktisk spare 5-15% drivstoff!

KUNNSKAPSRIKE TEKNIKERE

Våre teknikere som utfører optimalisering har bred kompetanse og god allmenn kunnskap om ulike bilmodeller.

INNTIL 1 ÅRS

GARANTI

Tuningen er langtidsvirkende og vi gir en garanti på funksjonaliteten inntil ett år.

GODE TILBAKEMELDINGER

By1 Tuning optimaliserer biler fra hele landet og mottar gode tilbakemeldinger fra sine fornøyde kunder.

PERFEKSJONERT SOFTWARE

By1 Tuning har solid kunnskap om biler og motorer, og vår software er et ypperlig valg for god optimalisering.

MER OM OPTIMALISERING

ER DET TRYGT Å OPTIMALISERE?

Det er trygt å tune/optimalisere bilen. Tuning kalles ofte for optimalisering, fordi det er nettopp det man gjør. Optimaliserer bilen til å yte sitt beste. Selve tuningen er gjort av profesjonelle teknikere som vet akkurat hvor mye din bil kan tunes for at det skal være trygt.

 

ER TUNING LOVLIG?

Å tune bilen din er fullt lovlig, men om du ønsker å ha tuningen i vognkortet så må du ha en såkalt TUV godkjent tuning, dette kan vi også levere, men ta da kontakt for pris.

 

NÅR BØR JEG IKKE TUNE?

Om bilen din ikke er i god teknisk stand bør du ikke tune. Hvis bilen ikke er i god stand kan tuning gjøre at ting blir slitt enda raskere. Det er opp til deg selv å vurdere om bilen er i god nok stand til å tunes.

 

MER OM TUNING

Når en bilprodusent utvikler en ny bil, ser de på et par forhold: Det er behov for å konkurrere med de viktigste konkurrentene på både ytelse og pris, og for mye motorkraft vil utløse unødvendige skatter i mange land. Det bør heller ikke konkurrere med andre motorer fra samme produsent, men viktigst av alt: Hvis du selger 500 000 biler med samme spesifikasjoner, vil de være sikker på at de ikke får garantikrav på 50% av dem. For å unngå dette, gjør at bilprodusenten at de har en stor operasjon margin på alle motorkomponenter, slik at selv med små defekter eller variasjon i produksjonskvalitet, vil motoren kjøre en 6-sifret beløp på kilometer med så lite problemer som mulig.

Hva tuning-business da gjør, er å utnytte forskjellen mellom den opprinnelige effekten motoren leveres med fra fabrikken, og den potensielle effekten motoren kan produsere, fortsatt med sin opprinnelige maskinvarekomponenter som kjører innenfor sine terskler og rammer for sikker operasjon. Avhengig av type bil, gi tuning en økning i ytelse tilsvarende til 20-40% Hk ekstra til bilen.

Er dette lett som et trykk på en knapp? Nei det er ikke. Programvareutvikling er en lang og tidkrevende operasjon, og det er hundrevis av selskaper som hevder at de er de beste. Mange er gode, men det eneste problemet er at det er også mange som ikke er bra i det hele tatt. Selv om bilen føles grei å kjøre, betyr det ikke at motoren føles på samme måte. En bil riktig innstilt av et selskap som vet hva de gjør, vil ha samme levetid, samme  service-intervaller, bedre drivstofføkonomi og vil være bedre å kjøre.

Denne motoren er som vi sa i toppen av artikkelen, “optimalisert” for å utføre sitt beste innenfor sine gitte begrensninger. Gjennom våre samarbeidspartnere kan du være sikker på at bilen din får best mulig motor optimalisering.

Vår samarbeidspartner:
TUNINGSERVICE.png
bottom of page